Založ si blog

Fico pôjde konečne pred súd. Darček pre občanov k výročiu novembrovej revolúcie?

Prokurátor vzniesol proti bývalému premiérovi, Róbertovi Ficovi obvinenie z trestného činu hanobenia národa, rasy, či presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej neznášanlivosti.

 

Fico si to vykoledoval svojim vyhlásením tesne po vynesení rozsudku nad poslancom Kotlebovej ĽSNS Milanom Mazurekom. Povedal, že to čo povedal odsúdený Milan Mazurek, si myslí väčšina občanov Slovenska.

 

A tak sa už dnes veľmi teším na veľkolepý proces s Ficom a na to aký priestor tomu venujú naše mienkotvorné médiá.

 

Čo sa z tohto, mimoriadne dôležitého procesu asi dozvieme?

 

– že mal Fico pravdu. Myslí si to, väčšina občanov.

 

–  že Fico klamal. Nemyslí si to väčšina občanov.

 

–   že Fico klamal. Myslia si to len priaznivci Kotlebu a jeho strany.

 

A nech už ten proces skončí akokoľvek – navrhujem, aby ho naši demokrati vysielali naživo v rádiách a televízii, a aby demokraticky orientovaní občania na nádvoriach súkromných firiem organizovali protestné zhromaždenia, žiadajúce pre zločinca najvyšší možný trest. Verím, že aj naša zlatá mládež sa pripojí. Veď ide o dobrú vec.

 

Ale predsa len mi nedá, aby som sa nespýtal, čo z z Ficových výrokov napĺňa skutkovú podstatu spomenutého trestného činu. Nech už výsledok náročného vyšetrovania bude akýkoľvek.

 

Poslanec Ľuboš Blaha zo SMERu vyrukoval s videom, ktoré celkom zaujímavo popisuje skutočnú nezávislosť pána prokurátora.

 

Aby som pravdu povedal, je mi to v celku jedno. Viac ma trápi otázka, či tá obžaloba bude rovnako trápna, ako bola obžaloba generálneho prokurátora v procese proti Kotlebovej strane, z ktorej si verejne, jej  citovaním, robili posmech  aj samotní Kotlebovci. Samozrejme, že ten proces v pohode vyhrali.

 

Trápi ma otázka, či naša prokuratúra naozaj klesla tak hlboko, že už nie je predposratá len pred politikmi, oligarchiou a mafiou, ale dokonca aj pred mienkotvornými médiami a bratislavskou intelektuálnou kaviarňou a slniečkármi.

 

A pokiaľ mal Fico pravdu čo len čiastočne, t.j. že časť spoločnosti si to naozaj myslí, potom sa pýtam, či aj oni páchajú trestný čin hanobenia národa, rasy, či presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej neznášanlivosti.

 

A potom sa tiež pýtam, či je trestným činom aj názor – napríklad Roberta Fica, pretože o nič iného sa tu nejedná. Nezaznamenal som, že by nejako hanobil rasu, národ a čo je viem čo ešte.

Pýtam sa, či je už trestným činom podľa našich demokratov aj obyčajný názor – hoci by sa mi aj nepáčil – a občania si to len myslia. Nijako v tejto veci nekonajú.

 

Pán prokurátor je toho názoru, že takéto niečo treba zaraziť hneď v zárodku.

 

Podobne ako u zločinca Rostasa, vydavateľa časopisu Zem a vek, ktorý zase obhajuje holokaust, lebo proti nemu nepíše vo svojom článku, ktorý končí niekedy v dvadsiatych rokoch, ak ma pamäť neklame, a cituje zo Štúrovcov ich názory na pôsobenie židov v slovenskej spoločnosti v dobe keď oni žili. Hádam len nechceme obviniť Štúrovcov z existencie fašistických koncentračných   táborov? Lebo proti nim nič nepovedali?

 

Iste, môžeme sa baviť o tom, či je ten článok dobre, alebo zle napísaný, či si Rostas myslí, že je za svetovou politikou  nejaké sprisahanie,  a že sa na ňom podieľajú, povedzme aj židia.

 

Môžeme sa baviť o tom, či Rostas v článku trochu nemanipuluje s vedomím svojho čitateľa. Ale presne toto isté robia mienkotvorné médiá každý boží deň od rána do večera. Pravda, oni to robia na správnej strane a pre víťazstvo dobra nad zlom.

 

To je však všetko. Rostas ma ako svojho čitateľa na nič nenavádza, nevedie ma k nenávisti a už vôbec nie ku konkrétnym jej prejavom voči komukoľvek.

 

Je toto trestný čin, je toto zločin po tridsiatich rokoch od novembrovej revolúcie?

 

Je Rostas zločinec takého kalibru, že ho musí prísť zatknúť ozbrojené komando? Naozaj by neprišiel na predvolanie k výsluchu aj sám a dobrovoľne? Prečo to štát ani neskúsil?

 

Lebo to bude krajšie v titulkoch a aj fotečky budú milšie, ako keby sa Rostas ponevieral v obleku a s kravatou kdesi na chodbe vyšetrovateľa?

 

Naozaj musia naši skvelí novinári, títo strážcovia demokracie, okamžite vypisovať tie svoje limonády / Denník N / o tom, aký sklad zbraní našli u nebezpečného Rostasa? Čo na tom, že to boli zbrane jeho manželky a všetky legálne prihlásené? A ešte sa mi vidí, že zväčša poľovnícke .

 

To už je trestný čin aj legálne vlastníctvo zbraní? / mimochodom, aby bolo jasné, ja zbrane nemám rád. Dosť som si ich užil za socíku ako veliteľ tankovej čaty v bojovom útvare na Šumave. Bohato mi stačilo. To len tak  na okraj. /

 

Naozaj musia naši skvelí novinári – opäť Denník N, ak už niekoho citovať, tak prečo nie tých najsamlepšejších – kŕmiť čitateľov intelektuálnymi sračkami o tom, ako sa našla jediná súdružka profesorka z filozofickej fakulty, ktorá mala odvahu napísať negatívny posudok na Rostasov článok?  A ani sa tomu nečudujem, keď ako vieme z nášho významného Denníka N, je Rostas nebezpečný a po zuby ozbrojený.

 

Len ma trochu zarazilo, že už o pár dní sa našiel ďalší profesor, ktorý napísal na, po zuby ozbrojeného Rostasa, negatívny posudok. Ani som netušil, že je táto naša akademická obec taká odvážna a principiálna. To ja keby som mal písať kritický blog o Rostasovi, tak ho, nie že vymažem, ale pre istotu zahodím počítač aj s myšou niekde do Turca, či kde.

 

 

Mám udať svojho priateľa, výtvarníka, ktorý je presvedčený – a podotýkam, že Rostasov časopis ani nepozná – že to tu všetko riadia slobodomurári? Dokonca ide tak ďaleko, že mi rozprával ako slobodomurári riadia v mojom rodnom meste Martin kultúru, ako do mesta kvôli tomu pred rokmi prišli, a odtiaľ potom  idú ich chápadlá až do hlavného mesta a najvýznamnejších inštitúcií. Iste, mená, ktoré spomínal, sedeli, len celkom nesedelo to, či sú vo funkciách preto, lebo sú údajne slobodomurári, alebo preto, že v tom jednoducho vedia chodiť. Jeden z menovaných zastáva významné funkcie už s podporou vari tretej či štvrtej politickej strany a dobre sa mu vodilo za Mečiara, za Dzurindu, a skvele sa mu vodí aj teraz za Fica. A keby ešte Kiska ostal prezidentom, možno by od neho raz dostal aj vyznamenanie. Tak to jednoducho u nás chodí.

 

A vyštudovaná herečka Veronika Remišová si môže o mafiánskom štáte trepať čo chce. A je mi jedno, či ju za to Juraj Šeliga obdivuje a pochváli, a či sa Andrej Kiska  pritom spokojne, dobrácky usmieva. Len tak ďalej milé, slušné deti. Len tak ďalej, myslí si. Presne takto to chceme. Presne takých ako vy, potrebujeme.

 

Lucia Ďuriš Nicholsonová, ďalšia z političiek, ktorú naozaj milujem, mi to v rozhovore v médiách vysvetlila jasne a stručne. Fico podľa nej hrá o to, aby neskončil vo väzení. Takže už tomu rozumiem.

 

Ale aby to náhodou nevyzeralo, že nebodaj pani významná politička z SAS, aj keď to hádam ani netreba zdôrazňovať, v SAS sú všetci politici významní, len tak nečinne pozerá z Bruselu či z akej hviezdy na našu rodnú hrudu, tak aj ona usilovne priložila ruku k dielu.

 

Podala trestné oznámenie na poslanca SMERu Ľuboša Blahu za trestný čin propagácie komunizmu a tejto zločineckej ideológie.

 

Takže sa máme na čo tešiť. Čo na tom, že presne z toho istého zločinu ho vari pred rokom obvinil a aj udal orgánom činným v trestnom konaní bloger Samo Marec, dnes aj jeden z autorov SME a neviem či nie aj Denníka N.

 

Ofenzívu za demokraciu u nás začal svojim úžasným blogom s ešte úžasnejším názvom Už mám toho dosť!

Tento svoj ideologický pamflet napísal na Blahov status uverejnený na FB, kde si tento dovolil zaspomínať na socík, že tam boli mladomanželské pôžičky, že sa stavali byty, že ľudia mali prácu a podobne. Všetko bola pravda. Iste, keby som to písal ja, bolo by to asi o čosi dlhšie. Okrem spomenutých skutočností,  by som povedal aj pár slov o zakázaných autoroch a šrotovaných knihách, o mojej obľúbenej kapele Plastic People Of The Universe, o Vladimírovi Mertovi, Vladimírovi Mišíkovi, o Jarekovi Nohavicovi – áno, milí pravicoví zväzáci a kádrovčíci, viem, že to je odporný eštebák a že, ŠTB prezradil, že Karel Kryl – ďalší môj obľúbenec – pracuje v rozhlasovej stanici Slobodná  Európa, je nízkeho vzrastu a má kvôli tomu komplexy a celý rad iných dôležitých skutočností, ktoré nielenže ubránili a posilnili celé Ervehápsko, upevnili svetový mier … ak som na niečo zabudol, tak si kľudne doplňte. Možno by som pridal aj pár viet o tom, ako ŠTB vyrábala zo slušných a odvážnych  ľudí eštebákov a ako mali lojálni ľudkovia s ŠTB pokoj a tak dnes môžu vypisovať svoje odvážne diskusné príspevky na túto tému.

 

Lenže to nebol môj blog ani článok. Bol to status Ľuboša Blahu a on si, domnievam sa, môže slobodne v ňom písať to čo chce on. K žiadnemu uchopeniu moci – napríklad komunistickej -ma ako čitateľa nevyzýval.

Musíme prevziať moc, mi naopak, už niekoľko mesiacov hovorí iný velikán našej politiky. Ale to je zdá sa v poriadku. Veď ide o samotného Andreja Kisku, veď  ide o boj dobra so zlom. Tam je prevzatie moci úplne v pohode.

 

Chcel som vtedy na ten blog Sama Marca reagovať, lenže autor ho o pár dní stiahol a nahradil ho iným, ešte idiotskejším.

Mudroval v ňom, že keby sme si do Blahovho statusu dosadili meno Hitlera, tak by to bola obhajoba fašizmu. Vraj aj Hitler staval diaľnice, ľudia mali prácu. A milého Ľuboša Blahu pekne krásne udal a splnil si svoju občiansku povinnosť.

 

Po nejakom čase orgány činné v trestnom konaní konštatovali, že Ľuboš Blaha nespáchal žiadnu trestnú činnosť.

 

Ale Lucia Ďuriš Nicholsonová aj tak neváha a podáva hrdinsky ďalšie trestné oznámenie na Ľuboša Blahu.

 

Chcel by som teraz poďakovať našim statočným demokratom, pánovi prokurátorovi, blogerovi Samovi Marcovi, Jurajovi Smatanovi, Lucii Ďuriš Nicholsonovej a iste aj mnohým ďalším. Vďaka nim som zase o niečo múdrejší. Za socíku, keď som si študoval z rôznych zakázaných materiálov obdobie 50 rokov, tak som často nechápal, ako sa to komunistom mohlo tak celé podariť, ako to mohlo tak fungovať – všetky tie procesy, nadšenie ľudí vo fabrikách, družstvách a školách z toho, že niekoho odsúdia, či dokonca popravia.

 

A teraz vidím, aké to je jednoduché. Trochu vrodenej hlúposti, trochu nevzdelanosti, trochu predposratosti  a veľa, veľa nadšenia z budovania krajších zajtrajškov na večné časy a nikdy inak a to celé zaliať hrubou vrstvou ideológie, samozrejme tej správnej. Lenže priatelia, z histórie vieme, že každá ideológia, ktorá je pri moci, je správna. Tak to bolo za fašizmu, tak to bolo za komunizmu, a vidí sa mi, že aj za otrokárskeho systému to tak bolo. Veď si len spomeňme, ako kedysi tí špinaví čierni otroci z Afriky chceli na lodi aj jesť a mnohí úplne chrapúnsky do tej Ameriky ani nedoplávali, čo cestou od hladu a chorôb pomreli. A tiež to bola správna ideológia, tiež to bola správna politika.

 

Takže milí priatelia, občania dostali ku okrúhlemu výročiu veľkého novembra krásny darček.

 

Za svoj názor môže stáť pred súdom aj bývalý premiér a predseda ešte stále najsilnejšej politickej strany.

 

Za názor môže stáť pred súdom autor, či vydavateľ časopisu. / pozor milí demokrati. Nemýliť si to s tým, keď je pred súdom časopis, lebo napísal niečo konkrétne na nejakú osobu a tá sa cíti dotknutá a využije svoje právo na obranu. A súd rozhodne na ktorej strane je pravda a aká tým prípadne komu vznikla škoda /

 

Ak je to tak, ako je to potom so slobodou názoru obyčajného občana?

 

Ľuboš Blaha môže stáť pred súdom, lebo povedal niečo milé o socializme. Podľa niektorých prieskumov vraj 40% respondentov spomína na socializmus v dobrom, vraj to bol lepší režim. Nuž priatelia, ak je prieskum pravdivý, tak je 40% obyvateľov tohto štátu potenciálnych – časom možno aj reálnych – zločincov.

 

Čo si máme myslieť o demokratoch, ktorí si myslia o 40% občanov, že sú to potenciálni páchatelia trestného činu propagovania komunistickej zločineckej ideológie.

 

Čo si máme myslieť o demokratických nadľuďoch, ktorí sú schopní niekoho trestne stíhať len preto, lebo sa mu v dnešnom režime vodí horšie a vraví, že za socíku bolo lepšie. Alebo to tak aspoň cíti.

 

Ako nemáme mať radosť z toho, že len čo Ľuboš Blaha uverejní svoje video o nezávislosti prokurátora, ktorý vzniesol obvinenie proti Róbertovi Ficovi a rozprúdi sa okolo toho diskusia, tak okamžite pribehne nejaký akademik, aby sa oficiálne dištancoval v mene SAV od Ľuboša Blaha. Čo ich je do toho? Veď vo videu nie je ani slovo o SAV.

Ak s Blahom nesúhlasí pán akademik, mal natočiť aj on svoje video a uverejniť ho na FB. Takto mám dosť nepríjemný pocit, že tu médiá a sociálne siete riadia a ovplyvňujú aj SAV.

 

Nuž, naozaj sa zdá, že po oslavných ódach na veľký november sme my, občania dostali k okrúhlemu výročiu pekný darček.

 

A ak to niekomu nebodaj negatívne ovplyvní jeho vnímanie spoločnosti po novembri, netreba sa báť, priatelia. Treba napísať udanie.

 

Za víťazstvo dobra a slušné Slovensko sa oplatí bojovať.

 

 

Taký politik ako Igor Matovič sa tu ešte nenarodil

16.12.2021

Igora Matoviča sledujem od prvej chvíle ako sa zjavil na našej politickej scéne. Počas svojho desaťročného pôsobenia v najvyššej politike priniesol celý rad originálnych nápadov, priviedol na scénu celý rad významných osobností. Jeden poslanec vedel napríklad pri skladaní poslaneckého sľubu zahrať poslancom pekne na fujare a ešte k tomu aj v slovenskom národnom [...]

V utorok obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a polícia vôbec nezasiahla

19.11.2021

V utorok večer obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a odvysielali filmový dokument Lovci mikróbov. S manželkou sme si po vzhliadnutí niekoľkých pripomenutí povedali, že to bude asi nejaká Covid propaganda, ale vraveli sme si, že nezaškodí, vypočuť si aj názory druhej strany. Filmový dokument sa tváril spočiatku veľmi nevinne. Príjemným a pútavým [...]

Igor Matovič zachráni občanov pred koronou aj keby ho mali potom za to ukrižovať ako Ježiša Krista

29.10.2020

V tomto blogu kde tu prezradím nejaké tajomstvo, možno aj veľké. A nie je vylúčené, že nejaké dôležité tajomstvo neosvetlím vôbec. Tak to už niekedy chodí. Zvlášť, keď nám hrozí zo všadiaľ korona. Okrem toho, že nám Covid utešene ohrozuje naše zdravie, celkom slušne rozvrátil aj našu spoločnosť. Tridsať percent obyvateľov serie na opatrenia – [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

jabrezina

Tak si myslím ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 261952x
Priemerná čítanosť článkov: 6549x

Autor blogu