Založ si blog

V utorok obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a polícia vôbec nezasiahla

V utorok večer obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a odvysielali filmový dokument Lovci mikróbov.

S manželkou sme si po vzhliadnutí niekoľkých pripomenutí povedali, že to bude asi nejaká Covid propaganda, ale vraveli sme si, že nezaškodí, vypočuť si aj názory druhej strany.

Filmový dokument sa tváril spočiatku veľmi nevinne. Príjemným a pútavým spôsobom zhrnul dejiny ľudstva na poli boja s nákazlivými chorobami a výrobu a šírenie prvých vakcín. Divák sledoval zaujímavé a často aj veľmi dramatické podmienky výskumu a života svetových vedeckých kapacít. Pre laika tam zaznelo množstvo zaujímavých informácií o tom, čo sú to vlastne baktérie a čo víry, ako sa s nim ľudstvo snaží bojovať.

Mňa osobne veľmi zaujal aj príbeh českého / v tých časoch ešte vlastne nášho / profesora Rašku, ktorý dosiahol jedinečné úspechy a vynikajúce postavenie aj v kontexte svetového vývoja a ktorého komunistický režim stiahol zo svetovej scény a potom aj obral o pas a vymazal z dejín lekárskeho výskumu. Potešilo ma, že ho dnešní vedci vrátili späť na miesto, ktoré si zaslúži a ktoré mu patrí.

Veľmi ma zaujal príbeh nového lieku jedného amerického vedca, ktorý priviedol k nadšeniu celý svet. „ Priniesol slobodu a svetlo na konci tunela“ ako sa dnes vraví a o dva roky sa ukázalo, že to nie je pravda, že  vôbec nie je účinný. Našťastie iný americký vedec vynašiel iný liek a ten dostal do výroby a masového používania aj vďaka profesorovi Raškovi  a socialistickému výskumu a jeho výrobe, keďže v USA nemal šancu, lebo sa už na trhu etabloval prvý vedec.

Naozaj zaujímavý príbeh. A to mali na jeho výskum obaja vedci a ich tímy neporovnateľne viac času než niekoľko mesiacov.

Navyše tu bola dobrá studená vojna, takže druhý americký vedec mohol ponúknuť svoj objav aj inde. Kto vie kam by sa ľudstvo dostalo, keby tú možnosť nemal a svet by naveky ovládol liek prvého vedca.

Dnes si už neviem predstaviť, žeby nebodaj vznikol nejaký nový anti phizer. Kto by mu dal na to peniaze? Vari EU?

S manželkou sme s napätím čakali kedy to príde, kedy sa dostaneme od histórie / aj keď dobre spracovanej / k súčasnosti, ku očkovaniu proti Covidu.

Z celého filmu / nejakých 55 minút / bolo Covidu a novej vakcinácii venovaných až celých 7 minút!

Dozvedel som sa od sympatických a múdrych vedcov:

/ to myslím úprimne, žiadna irónia. Irónia je v tomto štáte ako vieme z posledných udalostí ohľadom nejakej mladej modelky prejavom kyberšikany a tá môže byť trestne stíhaná. Takže v mojom blogu prosím žiadnu iróniu nehľadajte, lebo tam žiadna nie je. „ A keby aj bola, tak tam nie je!“, ako vraveli ešte za socíku naši skvelí klasici. /

podstatu fungovania Corona víru.  Znázornili mi to aj graficky.

Že je to vakcína  úplne nového typu a ako pracuje spikeproteín

Že výskum a vývoj nového lieku a teda aj vakcíny môže stáť aj miliardu dolárov, a ten balík peňazí nie je prejavom „hamižnosti pharmabiznisu“, ale niekto ho musí súkromnej firme zaplatiť.  S tým samozrejme súhlasím, len neviem posúdiť opodstatnenosť  celkovej výšky nákladov. Čo ma na celej veci ako bývalého manažéra, teraz už na dôchodku,  zaujíma viac, je to, že naša skvelá EU, ktorá mňa a všetkých občanov nesmierne miluje  a preto do takéhoto výskumu naliala neskutočné peniaze / z našich príspevkov / a teraz, keď už máme skvelé vakcíny, tak nám ich pharmabiznis predáva späť po miliardách kusov a stále som sa nedopátral, koľko  EUR z jednej vakcíny dostáva späť EU ako spoločník financovania tohto náročného výskumu. Tento typ socialistického kapitalizmu naozaj milujem. Štát  /EU, USA /bude znášať, alebo aspoň významne spoluznášať náklady na výskum a pharmabiznis bude inkasovať zisk. Nečudo, že im v tejto, tak ťažkej dobe Covid pandémie tak utešene narástol.

 

To bolo asi všetko čo som sa od vedcov o očkovaní proti Covidu dozvedel. Ani jeden jediný z nich, slovom ani jeden, ma priamo nevyzval, aby som  sa dal už konečne očkovať, ani jeden netvrdil, že nová vakcína je spoľahlivo otestovaná v laboratóriách a, že je „ svetlom na konci tunela, že je to sloboda“.

Najbližšie sa ku Covid epidémii dostal jeden z nich, keď filozofoval, že zdravie človeka neexistuje  mimo spoločnosti. S tým samozrejme súhlasím. Darmo budem zdravý, keď ostatní okolo mňa budú chorí. Aj ja mám strach, že ma nakazia zodpovední občania prvej kategórie. Darmo rešpektujem všetky opatrenia – teda s výnimkou Matovičovej atómovej bomby, Krajniakovho druhého SNP, ktoré som si poctivo, keďže bolo dobrovoľné, odsedel v samoväzbe.

Atómová bomba, druhé SNP nás nakoniec vyhodilo z prvého miesta vo svete v tom ako málo ľudí nám zomrelo na prvé miesto vo svete v počte úmrtí.

Tak mi prosím nehovorte, že je Igor Matovič neschopný, a že len mudruje na sociálnych sieťach o mudrosráčoch. Je to šikovný a múdry premiér, teda, sory, teraz už len minister financií. Všetko čo vymyslí je pre Slovensko taká malá atómová bomba. A tak to tu po ňom bude aj vyzerať. Ako krajina po špičkovom kobercovom nálete s atómovými bombami.

Spomeňme si ako utešene sa vyvíjala Covid pandémia v septembri po návrate zodpovedných slobodných občanov prvej kategórie cez voľné hranice z dovoleniek zo sveta.

Pamätám si na článočky v médiách o tom, kde sú v Chorvátsku najlepšie párty.

Spomínam na významnú slovenskú celebritu ako sa tešila, že už bude môcť konečne žúrkovať, lebo „človek ktorý nežúruje ani nežije“. Už len to slovo žúrka je trak celebritne nechutné, že ma úplne prejde chuť na stretnutie s priateľmi.

 

Plebs druhej kategórie, ako napríklad aj ja, sedel pekne doma a maximálne šiel niekde do prírody. O zahraničí sa mi ani nesnívalo. Po štátnej karanténe naozaj netúžim. Ešte by mi tam nebodaj púšťali povinne prejavy premiéra Hegera, či pani prezidentky Čaputovej. Ja som už v požehnanom seniorskom veku, ja si už musím aj trochu dávať pozor na zdravie a nepočúvať úplne všetko, čo prinesú noviny a verejnoprávna telka. / ako vraveli kamaráti spisovatelia v časopise  Hlas kotolne, s ktorým som mal tú česť po novembri aj ja spolupracovať – malý kúsok od novín a čo je na ňom volovín-

 

Záver filmu to už boli len milé a hlboké múdrosti autorov filmu o tom, že ľudia sa líšia od iných tvorov tým, že chránia slabších a starších, že strach pred očkovaním tu bol už pred sto rokmi, a podobne. Naozaj som si nestihol viac týchto myšlienkových perál zapísať do zápisníčka. Ale na budúce sa iste polepším.

 

Chcel by som poďakovať autorom filmu a všetkým vedcom za ich skvelé vystúpenia, chcel by som poďakovať vedcom, že sa nenechali dotlačiť do trápnej propagandy ala slovenskí Covid vedci, že tvrdili naozaj len to, čo je overené a to nové, neznáme, okomentovali na úrovni svojho poznania.

Ale možno je to aj tým, že medzi nimi nevie nikto tak pôvabne tancovať ako vedec profesor a neviem čo ešte Jarčuška, mimochodom, bez rúška  a v interiéry , čo je  zmysle ním navrhovaných a propagovaných opatrení zakázané.

 

Možno je to aj tým, že medzi českými vedcami nie je velikán typu MUDr. Sabaku, tohto mladého a hlasno štekajúceho strážneho psa našej Covid junty.

Z filmu som sa dozvedel to, čo už dávno viem, že očkovanie v minulosti zachránilo milióny ľudských životov, že vďaka nemu navždy zmizli mnohé nebezpečné choroby, že cesta k objavu nových liekov a vakcín nie je vôbec jednoduchá a priamočiara, a opäť som si uvedomil, že si naozaj nesmierne vážim všetkých vedcov a lekárov, ktorí sa na tom podieľali, a že si vážim aj týchto súčasných českých, ktorí v tom pokračujú.

Odpoveď na základnú otázku, ako to je teda so súčasnou Coovid pandémiou, ako to je s očkovaním  týmito tak rýchlo vynájdenými modernými a revolučnými vakcínami, ako to je s ich úžasnou úspešnosťou, ktorej výsledky vidíme po celom svete som sa nedozvedel.

Našťastie mi ju zodpovedal, takpovediac gruntovne od podlahy, náš premiér Eduard Heger vo svojom príhovore k zavedeniu tvrdého lock downu pre občanov druhej kategórie:

„Nebudem hazardovať so zdravím občanov. Ani zaočkovaných, ktorí sú ohrození tým, že rastú počty reprofilizovaných lôžok. Nebudem s nimi hazardovať, vážim si zodpovednosť, ktorú majú a prosím ich o chvíľku trpezlivosti, kým si nezaočkovaní nerozmyslia a dajú sa zaočkovať,“ povedal premiér.

Tak teraz už tomu rozumiem. Už ma presvedčil. Kam sa na to hrabú vedecké kapacity. A tiež ma teší, že u nás nie je očkovanie povinné.

Je to tiež svojrázny príspevok premiéra, taký Hegerovský, k upokojeniu situácie. Za všetko môžu nezaočkovaní občania druhej kategórie. Keď prídu k rozumu bude nám  sveta žiť. Že k rozumu prišli nezodpovední občania v iných krajinách už dávno a je to tam také isté ako u nás, je detail.

 

Po tejto vláde nielenže ostane krajina ako po atómovej vojne, ale ešte sa tu budeme v ruinách medzi sebou biť kto bol a kto nebol zaočkovaný.

 

Celý film mi miestami pripadal ako revolučné okupovanie ČTV vedcami antivaxermi. Až som sa čudoval, že ich nevláčili po chodbe policajti. Fakt neviem začo sú platení.

Darmo je. Keď máte EUR a dobrú vládu, hneď je všade lepší poriadok.

Taký politik ako Igor Matovič sa tu ešte nenarodil

16.12.2021

Igora Matoviča sledujem od prvej chvíle ako sa zjavil na našej politickej scéne. Počas svojho desaťročného pôsobenia v najvyššej politike priniesol celý rad originálnych nápadov, priviedol na scénu celý rad významných osobností. Jeden poslanec vedel napríklad pri skladaní poslaneckého sľubu zahrať poslancom pekne na fujare a ešte k tomu aj v slovenskom národnom [...]

Igor Matovič zachráni občanov pred koronou aj keby ho mali potom za to ukrižovať ako Ježiša Krista

29.10.2020

V tomto blogu kde tu prezradím nejaké tajomstvo, možno aj veľké. A nie je vylúčené, že nejaké dôležité tajomstvo neosvetlím vôbec. Tak to už niekedy chodí. Zvlášť, keď nám hrozí zo všadiaľ korona. Okrem toho, že nám Covid utešene ohrozuje naše zdravie, celkom slušne rozvrátil aj našu spoločnosť. Tridsať percent obyvateľov serie na opatrenia – [...]

Igor Matovič a jeho demokratická junta nás cez Coronu vedú do pomerov ako pred novembrom 89

28.10.2020

Posledné týždne a dni / ba možno aj mesiace / sú pozoruhodné celým radom udalostí, ktoré prinášajú stále nové zážitky, že mám niekedy pocit, že to možno ani nie je normálny život, že je to skôr akési celoplošné, celonárodné testovanie toho, čo si politici môžu dovoliť, čo môžu s touto krajinou urobiť. A denne nám ukazujú, že toho môžu naozaj [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

jabrezina

Tak si myslím ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 261965x
Priemerná čítanosť článkov: 6549x

Autor blogu