Založ si blog

Igor Matovič zachráni občanov pred koronou aj keby ho mali potom za to ukrižovať ako Ježiša Krista

V tomto blogu kde tu prezradím nejaké tajomstvo, možno aj veľké.

A nie je vylúčené, že nejaké dôležité tajomstvo neosvetlím vôbec.

Tak to už niekedy chodí. Zvlášť, keď nám hrozí zo všadiaľ korona.

 

Okrem toho, že nám Covid  utešene ohrozuje naše zdravie, celkom slušne rozvrátil aj našu spoločnosť.

Tridsať percent obyvateľov serie na opatrenia – výrok pána premiéra. Počúvajú radšej blázna Bukovského. Potom sa nečudujme, že tých poctivých a zodpovedných sedemdesiat percent príde o svoje slobody. / A keď už hovoríme o bláznovi doktorovi Bukovskom, pre niektorých menej chápavých čitateľov pre istotu radšej poviem priamo, že si nemyslím, že je to blázon, že si občas so záujmom pozriem jeho videá, že ho registrujem už roky pred Coronou, dokonca ho poznám už  roky pred zrodom vesmíru – t.j. víťazstvom Igora Matoviča v posledných voľbách a domnievam sa, že ak túto hnusobu napriek Matovičovi predsa len prežijeme, tak Igor Bukovský tu bude aj naďalej, len náš Igor tu už dávno nebude. /

A čo na to naši odvážni investigatívni novinári z mainstreamu? Ešte si aj oni prisadili. S výnimkou Pravdy a TV relácie Do kríža, kde doktora Bukovského pozvali do debaty, aby si diváci sami mohli urobiť názor.

 

Nuž sa potom nečudujme, že keď sa Sulík odvážil položiť štandardnú otázku človeka, ktorý čo to tuší o tom, ako sa robia analýzy podľa ktorých by sa mali potom robiť rozhodnutia, keď sa spýtal členov  pandemickej komisie, či majú relevantné údaje o počte nakazených v reštauráciách, fitcentrách, divadlách, na štadiónoch a oni nevedeli odpovedať, tak pán premiér nám obyčajným ľuďom hneď povedal, že Sulík dá radšej prednosť obedu v luxusnej reštaurácii pred prácou v komisii. Ale jemu, to ako Igorovi prvému, záleží na zdraví občanov.

 

A to je prosím pekne Richard Sulík, minister a podpredseda vlády.

Ak o dobrovoľných testoch mudruje, či dokonca kladie nejaké otázky opozičný poslanec, tak potom je podľa premiéra rovno idiot. Ak neprestane, potom ho treba postaviť k múru a zastreliť.

 

Pán premiér prišiel pred pár dňami s bombastickým odhalením. Vraj nám prezradí tajomstvo. Nechá celý národ plošne otestovať na prítomnosť Covidu. Budeme prví na svete. Verím mu. O jedno svetové prvenstvo viac, alebo menej, to je už jedno. Igora Matoviča sme si zvolili za premiéra tiež prví na svete.

Testovanie bude nakoniec po ťažkých a náročných jednaniach – Veronika Remišová by povedala, že pracujú dvadsaťštyri hodín denne a sedem dní v týždni – dohodnuté ako dobrovoľné. Kto sa ho nezúčastní, musí ostať zavretý doma v samoväzbe s právom nákupu potravín v najbližšom obchode. A nesmie ísť ani do práce. A nesmie si ani pýtať peniaze za ušlú mzdu. Ba dokonca ani OČR zo sociálnej poisťovne. Buďme radi, že si občania môžu na to zobrať dovolenku. Mohlo to pri tejto vláde kľudne skončiť aj tak, že by to bola čistá absencia. A skúste v dnešnej dobe prežiť v zamestnaní, ak máte niekoľko dní absencie. Nech sú teda požehnané kroky Igora Matoviča a členov jeho vlády. Dobre si ich všetkých zapamätajme, veď len im môžeme vďačiť za to, že ešte nie sme niekde na úrade práce a že sme ešte stále nepomreli na tú hnusobu.

Igor Matovič sa na tlačovke chválil, že to už pripravujú mesiac. Vraj to bolo prísne tajné a vyžarovala z neho hrdosť, že to nikto neprezradil. Zlí smeráci však po štrnástich rokoch vlády nechali zdravotníctvo tak zdevastované, že takúto náročnú akciu nie je schopné zabezpečiť. Preto to zabezpečí armáda. Tá je vraj v dobrom stave, pani prezidentka kdesi povedala, že je armáda  v dobrej kondícii. Samozrejme, že im obom verím, ako ináč. Len ma trochu ruší, prečo sa zlí smeráci vykašlali na zdravotníctvo, ktoré sa dotýka všetkých ľudí  a vrhli sa radšej na skvalitňovanie  armády, z ktorej, kde tu nejakých tridsať vojakov bojuje za demokraciu niekde v Afganistane či Iraku a nikoho to vlastne ani nezaujíma. Hovorí sa tomu tuším populizmus v politike. Prednostne riešiť to na čom sa dajú získať body vo voľbách.

Zaujalo ma, že hoci je tajomstvo už vyzradené priamo na tlačovke premiéra, stále nevieme komu môžeme vďačiť za tento epochálny nápad.

Sulík, podpredseda vlády vyhýbavo vraví, že čosi tušil, že premiér pripravuje. A samozrejme, že to je dobrý nápad. Akoby ho trochu umravnili  tie obedy v luxusnej reštaurácii miesto poctivej práce pre záchranu životov.  Dnes sa už nepýta na konkrétne fakty, nežiada analýzy ako bude celá akcia úspešná a potrebná.

Podpredsedníčka vlády Veronika Remišová sa k tomu tuším nevyjadrila vôbec.

Významný člen pandemickej komisie vraj o tom nevedel, rovnako o tom nevedel ani iný významný člen krízového štábu, takže v týchto orgánoch sa to tiež neriešilo.

Kto  teda tento geniálny plán záchrany zdravia našich obyvateľov vyše mesiaca tajne pripravoval?

Ako to, že sa za mesiac nedohodli ani na tom, či testovanie bude povinné, alebo dobrovoľné?

Ako to, že po mesiaci usilovnej práce Igor Matovič vyrukoval s nápadom, že tým občanom, ktorí sa testovania nezúčastnia, bude poskytovaná len základná zdravotná starostlivosť. Ako to, že nikto zo skvelého tímu záchrancov národa neprišiel za mesiac na to, že je to v rozpore s ústavou, že je v rozpore s platnými zákonmi o zdravotnom poistení siahnuť občanom na ich dlhoročné, niekedy aj celoživotné príspevky do zdravotného poistenia.

To fakt nikoho v múdrej komisii nenapadlo, že ak na testovanie použijeme armádu, bolo by hádam treba o tom informovať pani prezidentku, ktorá je najvyšším veliteľom armády?

Naozaj nikoho nenapadlo, že o takejto celoštátnej akcii by mal pán premiér informovať pani prezidentku, hlavu tohto štátu?

A že by to mal hádam urobiť skôr, ako o tom bude hovoriť na samite premiérov v Bruseli so svojim kolegami, skôr ako to bude vravieť kancelárke Merkelovej?

 

Kto je teda v tej tajnej komisii, ktorá nám ide zachrániť životy?

Kto vlastne vládne v tomto štáte?

Konečne prišiel vytúžený deň testovania. Najprv len na Orave a v Bardejove. Nedočkavo som si pustil mimoriadne spravodajstvo v televízii. Nevychádzal som z údivu. Spokojní ľudia dobrovoľne čakajúci na testovanie niekedy vraj aj hodiny – v prvé dni. Keď sa občas vyskytol malý problém, hneď sa to vyriešilo. Vraj bola armáda skvelá, rovnako zdravotnícky personál, skrátka všetko šlo ako po masle. V živých vstupoch  ľudia vyjadrovali svoje zodpovedné postoje, všetci tam prišli dobrovoľne, ani slovo o tom, že by sa niekto prišiel testovať nebodaj preto, lebo si nemôže dovoliť ostať doma a nejsť do práce. Rozkošná bola jedna pani, ktorá priletela  z Veľkej Británie. Asi nejaká operka. Tá tam vznešene rozprávala o tom, aká je zodpovedná, že sa hneď prišla otestovať a až potom pôjde na návštevy k rodine a priateľom. Naozaj bola zlatá. Uvedomelosť sama o sebe. Možno si záznam svojho výstupu aj vypýtala na pamiatku na nejakom kľúči. Trochu ma rušilo, že keď už nám ju v televízii tak dávajú za vzor, prečo, keď prichádza z krajiny, ktorá má šesťdesiattri miliónov obyvateľov a v počte úmrtí na koronu je tuším piata najhoršia na svete, prečo sa nedala táto zodpovedná osoba testovať doma v Británii skôr než vôbec sadla do lietadla? Hádam preto, že tam by za test platila a tu na Slovensku jej ho spravíme zadarmo a ešte bude všetkých poučovať?

Ale na to sa jej pán redaktor z televízie nespýtal.

Ale aby som našim pánom redaktorom v televízii zase nekrivdil, že nebodaj klamú, že stále len mudrovali o dobrovoľnosti. Padlo tu veru čosi aj o povinnom testovaní. A to priamo z úst redaktora, ktorý sa pomýlil a povedal, že testovanie je povinné.  Samozrejme, hneď sa opravil. A tak som rozmýšľal, prečo sa vlastne profesionál, ktorý robí x takýchto živých vstupov pomýlil. Ako ho to vlastne mohlo napadnúť, keď všetci dobre vieme, že to je dobrovoľné, nikde sa o žiadnej povinnosti nevravelo. Dokonca aj pani prezidentka len tak platonicky čosi splietala, že keď je to dobrovoľné, tak by to malo byť bez podmienok. Ale vzápätí sa asi sama zľakla svojej úvahy a viac sa jej nevenovala.

 

A tak ma napadlo, ale to len ako príklad!, že redaktor natáčal živé vstupy a nejaký oravčania  či východniari mu povedali, že sú tu len preto aby mohli ísť do práce, že to je vlastne povinné, lebo keď sa nedajú testovať, budú musieť ostať v karanténe.

 

No a náš milý redaktor, ale to len ako príklad! síce všetky takéto nafilmované momentky hodil do smetí a natočil veľdielko so zodpovednou paňou, ale v nestráženej chvíli sa mu to zakázané slovo predsa len dostalo na jazyk.

 

Nuž a keď k tomu pridám servilný prístup pána moderátora relácie O 5 minút dvanásť, keď k tomu prirátam skvelé výkony našich ctených poslankýň z vládnej koalície, ktoré sa v TA 3 obuli do opozičného poslanca – vy pochybujete o slovách pána ministra?! – ešte to tak, to by nám fakt chýbalo! Čo povie pán minister, to je predsa sväté. Že poslanci majú priamo v pracovnej náplni kontrolovať vládu a ministrov, že vlastne majú o nej pochybovať, to, zdá sa nemal ešte kto týmto političkám vysvetliť. Nie že  ich to ešte nedajbože aj naučiť.

Druhá ctihodná poslankyňa na opozičného poslanca začne páliť zo zbraní naozaj ťažkého kalibru – vraj mu nezáleží na životoch občanov, bude zodpovedný za smrť ľudí.

Fakt som tie kecy nevládal počúvať a pozerať. A za toto platíme našim cteným poslankyniam a poslancom štyritisícpäťsto EUR mesačne.

A na krízový štáb, či na vládu si pozvali na spoločné jednanie aj zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska a Únie miest Slovenska.

Vraj sa dohodli, že všetci budú ťahať za jeden spoločný povraz.

Tak toto akoby som už kedysi dávno počul. Tento jednotný chór politikov, novinárikov, redaktoríkov.

Tieto apely na zodpovednosť občanov a občania, ktorí sú vzorovo zodpovední a odvážne nám prinášajú svoje posolstvo v telke v priamom prenose, to sme tu už tiež mali.

Kto nám tu teda vlastne vládne?

A bojíme sa naozaj  korony, alebo sa z nej tešíme ako z jedinečnej príležitosti, ktorá nám dáva možnosti o akých sa nám ani nezdalo?

Núdzový stav. Nákup testov za štyridsaťtri miliónov EUR.

V blízkej budúcnosti nákup miliónov vakcín proti Korone.

Utešené miliardy na obnovu hospodárstva.

Nemožnosť verejnej kontroly plnenia štátneho rozpočtu. Lebo veď korona.

A ako bude dlhá domáca samoväzba pri odmietnutí dobrovoľnej vakcinácie?

Alebo sa tento útok proti štátu a zdraviu všetkých občanov bude trestať ešte prísnejšie?

A necháme na slobode nebezpečných bláznov ako doktor Bukovský? Lebo núdzový stav.

A zatrhne nám vláda aj Vianoce?

Tak, ako potom zatúžil sociológ Vašečka v utešenom niekoľkohodinovom programe v slovenskej televízii, vytvorenom špeciálne na spropagovanie geniálneho plánu celoplošného testovania. Pán renomovaný sociológ, pečený varený vo všetkých mienkotvorných médiách na ostrú otázku, až som sa zľakol, že nebodaj telka chystá proti Matovičovi nejaký nový november, že či je niečo, čo by nebodaj pánovi premiérovi vytkol, odvážne odpovedal, že jediné, čo by mu vytkol je, že občanom priamo nepovedal, že sa budú musieť kvôli korone obmedziť, ak nie rovno zrušiť, aj Vianočné sviatky.

Takže už vieme, čo jediné vadí na Matovičovi bratislavskému významnému intelektuálovi. Intelektuálovi, ktorý je odborník na všetko. Od nepoškvrneného počatia nejakej panny až po umelé prerušenie tehotenstva. A ak Pán Boh dá a vypočuje pani poslankyňu Janku Cigánikovú, možno sa dožijeme aj potratov pomocou sprayu. Stačia tri streky do úst pred jedlom. Spray bude samozrejme úplne neškodný a zdravý a bude sa voľne predávať v ponukových stojanoch pri pokladni v supermarketoch.

A že prítomná renomovaná psychologička hneď podporila genialitu tejto myšlienky – pokračovanie v strašení občanov, vytváranie ďalších faktorov stresu, to už ani nebudem komentovať.

Túto niekoľkohodinovú reláciu by mali premietať deťom v školách ako ukážku, ako to u nás vyzeralo za socializmu. Ja som tomu vtedy vravel výplach mozgov. Ale dnes sa to volá tuším slobodný prístup k informáciám.

 

Korona kríza nespí. Denne nám prináša nové a nové poznatky. Dnes pán premiér oznámil ďalšiu dôležitú vec. Pre dobrovoľných účastníkov testovania prihodil ďalší cukrík. Ak budú mať výsledok testu negatívny, prestanú pre nich platiť obmedzenia. Dokonca môžu slobodne chodiť kde chcú, nakupovať kde chcú.  Tým pozitívnym a tým, ktorý sa testovať nedajú, vláda jemne plesla bičom nad hlavou. Lock down sa predlžuje pre nich o ďalší týždeň.

Priznám sa, to ma dosť zaskočilo. Čo bude ďalej? Zakážu netestovaným a pozitívnym aj nákup potravín?

Zakážu im Vianoce? / aby to už bolo konečne spravodlivé a netrpelo sedemdesiat percent občanov za to, že tridsať percent občanov serie na opatrenia? /

Alebo nebodaj zakážu nám dôchodcom návštevu vnúčat?

Včera som vravel, že sa nedám testovať. Dnes musím svoj názor prehodnotiť. Testovať sa dobrovoľne nedám, ani keby som sa mal vrátiť k hladovkám, ako sme si ich robievali ako vegetariáni s manželkou pred rokmi a potom neskôr sme od nich upustili. Predsa len, v staršom veku sme už nemali na ne až takú chuť.

A blázna Bukovského si možno pustím aj v repríze. Hoci aj video, kde rozpráva / na otázku diváka prečo sa spoločensky angažuje / svoje limonády o tom, ako bol odvážny už za socíku. Viem, že jeho fanynky pritom možno vzdychali obdivom, pre mňa to bola však nanajvýš horská liga. A ešte aj to s podplateným rozhodcom. Lenže aj to je lepšie, ako to čo predvádza pán premiér.

 

Pán premiér uverejnil na FB ďalší pôvabný status jemne narážajúci na pani prezidentku. Vraj konečne vieme, kto je charakter a kto je „charakter“. Ak toto nie je priame osočovanie prezidentky, ak to nie je navádzanie obyvateľov na negatívne emócie k nej, ak to nie je znevažovanie jej úradu, tak potom fakt neviem. / a podotýkam, že som pani prezidentku nevolil a mám k nej kritické výhrady. Viac krát som o nej aj písal v blogoch./

 

A čím, že si to zaslúžila? Bez súhlasu pána premiéra sa stretla s odborníkmi a vypočula si ich názor na plošné testovanie. A predstavte si len tú drzosť! Jednému z nich dokonca dovolila vystúpiť s týmto názorom na jej tlačovke. Prezidentka! To kde sme!?

 

Zdá sa, že Igor Matovič a jeho demokratická junta nás cez Coronu vedú do pomerov ako pred novembrom 89.

 

Ale už musím končiť priatelia. Idem spať, lebo mám na tretiu natiahnutý budík. Pôjdem sa aj s manželkou prejsť mimo bydliska.

Trochu čerstvého vzduchu nás hádam nezabije.

Dúfam, že po nás nebude páliť nejaký poľovník, keď budeme dvesto metrov za hranicou dediny, lebo tam už môžu strieľať na všetko živé čo sa pohne.

Tak to poľovníkom schválili politici pred niekoľkými rokmi.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taký politik ako Igor Matovič sa tu ešte nenarodil

16.12.2021

Igora Matoviča sledujem od prvej chvíle ako sa zjavil na našej politickej scéne. Počas svojho desaťročného pôsobenia v najvyššej politike priniesol celý rad originálnych nápadov, priviedol na scénu celý rad významných osobností. Jeden poslanec vedel napríklad pri skladaní poslaneckého sľubu zahrať poslancom pekne na fujare a ešte k tomu aj v slovenskom národnom [...]

V utorok obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a polícia vôbec nezasiahla

19.11.2021

V utorok večer obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a odvysielali filmový dokument Lovci mikróbov. S manželkou sme si po vzhliadnutí niekoľkých pripomenutí povedali, že to bude asi nejaká Covid propaganda, ale vraveli sme si, že nezaškodí, vypočuť si aj názory druhej strany. Filmový dokument sa tváril spočiatku veľmi nevinne. Príjemným a pútavým [...]

Igor Matovič a jeho demokratická junta nás cez Coronu vedú do pomerov ako pred novembrom 89

28.10.2020

Posledné týždne a dni / ba možno aj mesiace / sú pozoruhodné celým radom udalostí, ktoré prinášajú stále nové zážitky, že mám niekedy pocit, že to možno ani nie je normálny život, že je to skôr akési celoplošné, celonárodné testovanie toho, čo si politici môžu dovoliť, čo môžu s touto krajinou urobiť. A denne nám ukazujú, že toho môžu naozaj [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

jabrezina

Tak si myslím ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 261930x
Priemerná čítanosť článkov: 6548x

Autor blogu