Založ si blog

Richard Sulík – Superman, ktorý sa podobá na komunistov a hovorí o kapitalizme

Na programovej konferencii SAS v Bratislave Sulík vyhlásil, že chcú vyhrať voľby. Jeho priaznivci výroku nadšene tlieskali a iste budú v najbližších dňoch nadšene lajkovať na sociálnych sieťach, nadšene budú diskutovať o skvelej perspektíve pred nami aj v diskusiách na internete.

Jeho odporcovia budú zase kritizovať Sulíkovu  supermanovskú bohorovnú istotu a sebavedomie nielen jeho, ale aj jeho oddaných a zatiaľ ešte verných súkmeňovcov.

 

Mne, ak mám pravdu povedať, sú Sulíkové výroky a myšlienkové pochody ukradnuté hneď od jeho prvého slávneho príchodu na politickú scénu. Tento insitný politik, ktorý sa vydáva za najväčšiu osobnosť pravicovej politiky ma prestal zaujímať už pred rokmi, keď sa nechal dobehnúť Igorom Matovičom, keď ho vôbec nevedel prečítať a pritom Matovič hádam rok pred voľbami v svojom reklamnom plátku týždeň čo týždeň masíroval hlavy budúcim voličom o obyčajných ľuďoch. Od tých čias už v politike nepovedal nič nové. Pribudli len tlačovky a rôzne marketingové akcie. Sulík ho napriek tomu strčil na svoju kandidátku aj s jeho tromi spolubojovníkmi na posledné štyri miesta. Ako predseda strany, chudáčik, ani len netušil, že posledné štyri miesta sú rovnocenné prvým štyrom, ak sa to dobre marketingovo predá. A Matovič to aj dobre predal!  Kým sa Sulík snažil budovať svoju stranu, Matovič v pohode z kresla svojej obývačky v svojom plátku v náklade temer milión kusov týždeň čo týždeň tlačil čitateľom do hláv kaleráby, akí sú oni, Obyčajní ľudia obyčajní ľudia, a že sa oni poctivo pokúsia dostať do parlamentu z posledného miesta. / tu je na mieste porovnanie, ako Igor Matovič poslal do hája svojho kamaráta a druha v zbrani „Dana“  Lipšica, keď chcel na jeho kandidátke to isté. Vraj, politik jeho formátu si nezaslúži byť na konci kandidátky. Umiestnil ho pekne kdesi do stredu, nech si ho voliči hľadajú. Ak ho nájdu v dostatočnom množstve, nech si teda je v parlamente. Jeho to nič nestojí. Ak nie, potom milý kamarát Dano poletí na smetisko politiky, kde mimochodom aj patrí podľa mňa, a hlasy jeho prívržencov ostanú veľkému Igorovi. Tomuto hovorím dobrý biznis. V tom je Igor Matovič dobrý. V tom spočíva aj  podstata jeho ústretovosti voči všetkým tým bielym vranám a iným známym osobnostiam a politikom zo skrachovaných politických strán. Že oni si naopak myslia, ako ich Igor Matovič obdivuje, podporuje,  ba až miluje, je ich vec.

 

Richard Sulík ma pobavil aj tým, ako hneď ozlomkrky podával trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, keď Matovičovi, podľa jeho tvrdenia,  ponúkli tuším dvadsať miliónov korún za prestup do vládnej koalície a potom sa priznal, že to bol len žart jeho kamaráta. Trochu normálny šéf strany by zato Matovičovi, obrazne povedané, rozkopal hlavu. Ale náš superman nie. On sa ďalej veselo usmieva akoby sa nechumelilo.

Rovnako sa usmieval po svojich roztomilých raňajkách vo funkcii predsedu parlamentu s naším vzorovým zástupcom podnikateľskej  sféry, pánom Kočnerom.

Ja viem, už to oľutoval, ba sa vari aj ospravedlnil, takže je to podľa neho úplne v pohode.

Ale druhým bude do nekonečna omieľať múdrosti, za aké, čo len podozrenia, musia v civilizovanom svete vysokí politickí funkcionári s funkcie odstúpiť.

 

Dali by sa tiež pripomenúť jeho odvážne vystupovania v nemeckej televízii, spravodlivé odhodlanie s akým kritizoval nemeckých vrcholových politikov. A keď mu na facebooku diváci obdivne písali o jeho genialite a o tom, žeby nebodaj mohol byť aj nemeckým prezidentom, tak ho nenapadlo nič múdrejšie, ako im insitne sľúbiť, že sa v rámci svojich možností bude ešte viac venovať problémom Nemecka a nemeckej politiky.

 

On, politik z opozície  z malého Slovenska, bude pomáhať riešiť problémy vo veľkom Nemecku. Skrátka Superman.

 

Veru som sa vtedy dobre pobavil. Riša mám naozaj rád. V čase súčasnej krízy slovenského humoru, keď nechápem na čom sa ľudia pri vystúpeniach stand up comedy vlastne smejú a jediný, kto ma dokáže kvalitne pobaviť je Juraj Šoko Tabaček, ktorého mám naozaj rád, je Richard Sulík ďalší tvorivý tvor, ktorý ma kde tu rozosmeje. Aj keď, pravda, dôvody sú úplne iné, ba povedal by som, že opačné.

 

Výborné sú tiež komentáre Richarda Sulíka ku kauzám SAS, o ktorých nezodpovedné nepriateľské živly píšu na sociálnych sieťach.

Vysvetlenia majú v podtexte  aj určitý pôvab, či kúzlo nechceného. Dotyčný tunelár, alebo zkorumpovaný funkcionár už odišiel z SAS, alebo to o ňom v čase, keď ho presadili do verejnej funcie nevedeli, alebo si Sulík svoju odmenu zaslúžil, lebo bol užitočný pre svoju verejnú funkciu. Akoby napríklad taký Baštrnák pobehoval v parlamente s tabuľkou na krku, že si chce čosi zarobiť na vratkách DPH. Ba tuším ani nie je funkcionárom SMERu.

Vtipné je aj zdôvodnenie čistého tunelu straníckych peňazí SAS cez dom SAS, ktorí mali vlastniť Sulík a jeho blízki spolupracovníci SAS, a v ktorom mali platiť nájmy poslanci SAS. A vraj to isté urobil aj Fico a SMER. Až na to, že zlý Fico a SMER to urobili tak, že stranícku centrálu vlastní priamo strana SMER a peniaze za nájom idú do straníckej kasy. Že to vie aj Sulík, veď to v obhajobe spomína, a že v tom nevidí žiadny rozdiel, je alarmujúce. Dáva to signál o tom, ako bude Sulík posudzovať finančné toky aj vo vláde, ak parlamentné voľby vyhrá.

Naozaj dobré čítanie. Doporučujem www stránky SAS.

 

Ale v niečom má Sulík predsa len pravdu. Pripojený zoznam káuz  SMERu je podstatne dlhší ako zoznam SAS. Len sa domnievam, že je to tým, že opozícia má podstatne menší priestor na korupciu a tunelovanie, keďže temer o ničom nerozhoduje. Len si spomeňme napríklad ako utešene ekonomicky a hospodárne fungovalo oddelenie na Ministerstve práce a sociálnych vecí, kde bola štátnou tajomníčkou Lucia Ďuriš Nicholsonová za vlády Ivety Radičovej. Len si spomeňme, že jej na miesto štátnej tajomníčky bohato stačila maturita – a to verím, že ju hádam naozaj má. S takouto profesionálnou kariérou naozaj nepotrebuje odpisovať nejaké diplomovky, či rigorózne práce. To jej naozaj verím.

Ale poďme ku podstatnejším veciam. Smiať sa môžeme potom, keď SAS vyhrá voľby a Richard Sulík bude premiérom.

 

Od Richarda Sulíka  som sa skrátka  zatiaľ nič relevantné nedozvedel, a pokiaľ áno, tak len ako vedľajší, nechcený produkt – on a jeho strana je pre mňa prejavom zatiaľ najhlbšej krízy pravice a pravicového myslenia na Slovensku.

 

 

Náš jasný cieľ nie je len dosiahnuť najlepší volebný výsledok v našej histórii, ale vyhrať parlamentné voľby v roku 2020 alebo skôr. Máme na to všetko, osoby, obsah a organizáciu. Po desiatich rokoch sme pripravení, máme cieľ, odhodlanie, ale aj povinnosť. Budeme úprimne bojovať za slušné Slovensko, sme jediná alternatíva pre Slovensko., hovorí Richard Sulík.

 

Sme komplexnou ponukou na prevzatie zodpovednosti za našu krásnu krajinu, pokračuje..

 

Priznávam, že pri slovách, že sú komplexnou ponukou na prevzatie zodpovednosti a ešte k tomu za našu krásnu krajinu, mi temer vbehli slzičky do očí. To sa mu naozaj podarilo. To je skutočná perla. To nevymyslím.

 

SAS mala vždy najlepší program.

 

SAS má najlepších odborníkov.

 

To sú skutočné perly triezveho politického myslenia, iste podložené hlbokými analýzami. Napríklad aj posledných komunálnych volieb, kde historicky veleúspešná SAS získala spoločne s celou opozíciou 40 krát menej kresiel primátorov a starostov ako neúspešný Smer. Ale hlavne, že majú najlepších odborníkov, že majú najlepší program.

 

Len volič to nie a nie vidieť. Vari by bolo načim vymeniť voličov.

 

Tieto a mnohé iné skvosty Sulíka a jeho družiny mi veru pripomínajú zlaté dobré časy socializmu. Aj vtedy mali komunisti najlepší program, najlepších odborníkov, odhodlanie, ale aj povinnosť prevziať moc po zlých kapitalistoch a boli jedinou alternatívou pre našu krásnu krajinu. Pravda, drobné odchýlky tu sú. Sulík nejde prevziať moc od kapitalistov, ale od Smeru. A komunisti tuším nepoužívali výraz našu krásnu krajinu, ale našu socialistickú vlasť.

 

Sulík sľubuje, že keď vyhrajú voľby, bude sa  opäť uchádzať o miesto predsedu strany. A na neokrôchanú novinársku otázku kohosi z pléna, čo spraví ak voľby nevyhrajú, Šalamúnsky, ba až Sulíkovsky múdro odpovie niečo v tom zmysle, že to zatiaľ nie je predmetom ich úvah, lebo oni idú vyhrať voľby. Kam sa na to hrabe môj obľúbený humorista Juraj Šoko Tabaček.

 

Sulík tiež sľúbil, že už nebude kandidovať do Európskeho parlamentu. Zožal zato veľký potlesk od súkmeňovcov. To ma tiež pobavilo. V posledných voľbách voliči SAS dali Sulíkovi najviac preferenčných hlasov. A on ani do toho parlamentu, kde ho demokraticky zvolili jeho voliči, ani nenastúpil. Šiel tam za neho nejaký neznámy náhradník pod čiarou. Ak toto nebol jasný podvod voči voličom, tak potom už neviem. Ale ja som nikdy SAS nevolil, takže mi to je v princípe jedno. Rovnako mi je jedno, že ako predseda najsilnejšej pravicovej strany na Slovensku radšej súťažil s britským poslancom Farageom, kto bude odvážnejší v diskusii v Európskom parlamente, radšej vystupoval v nemeckej televízii a počítal si lajky nemeckých divákov na sociálnej sieti, akoby mal bojovať proti zlému Smeru v slovenskom parlamente. Že je zato podstatne menší plat, iste nehralo žiadnu úlohu. Sulík je predsa človek jasného cieľa – úprimne bojovať za slušné Slovensko.

 

Taktiež pán predseda strany SAS sľúbil svojim voličom, že bude medzi nich chodiť a vysvetľovať im ich najlepší program, predstavovať im ich najlepších odborníkov. A tak ďalej a tak ďalej.

 

V duchu týchto múdrostí  aj kandidát na prezidenta, ktorého sa SAS rozhodli podporiť, je famózny.

 

Richard Sulík tiež oznámil, že kandidátkou za poslankyňu do Európskeho parlamentu bude Lucia Ďuriš Nicholsonová. Lebo je to silné meno so silným politický výtlakom.

 

Nuž, takto pregnantne nezdôvodňovali ani komunisti svojich kandidátov do funkcií. Hoci opäť, istá podobnosť tu je. Aj komunisti, keď chceli vyhodiť niekoho, kto im už z rôznych dôvodov nevyhovoval, tak ho povýšili, aby sa ho zbavili. Bolo to menej pracné ako ho jednoducho vyhodiť a navyše, od vyhodeného povýšeného sa spravidla nemuseli obávať žiadnej odplaty. Istú logiku to má.

 

Teraz ma však napadlo, že možno Sulíkové slová nie sú len taktickým vyjadrením spokojnosti predsedu strany a celého ústredného výboru SAS s pôsobením  našej odvážnej Lucie, tejto zručnej pisateľky trestných oznámení bez akýchkoľvek hmatateľných užitočných výsledkov, ale, že ich možno Sulík myslel úprimne. Že si naozaj myslí, že je to silné meno so silným politickým výtlakom.

 

Nuž neviem, ktorá alternatíva je horšia. Ale v princípe mi to môže byť ukradnuté. Stranu s takýmto myslením voliť určite nebudem.

 

Sulík a SAS chcú vyhrať parlamentné voľby.

 

Majú najlepší program.

 

Majú najlepších odborníkov.

 

Keby mal Sulík okolo seba nie, že najlepších odborníkov, ale vôbec odborníkov a skutočné osobnosti, nič z tohto by sa v jeho strane  nemohlo diať.

 

Takže buď Sulík nemá žiadnych odborníkov, nemá žiadne osobnosti – tak, ako to písal, keď vytýkal Igorovi Matovičovi jeho populizmus, keď nesúhlasil s jeho návrhom, že  treba zvýšiť platy poslancom, lebo ináč nevie zohnať do politiky žiadnych odborníkov.

 

Alebo má Sulík naozaj najlepších odborníkov, ale musia držať hubu a krok a  bezmocne sa pozerať na všetky hlúposti, ktoré stvárajú členovia politbyra SAS  a ich predseda.

 

Obidve alternatívy sú pre občana Slovenska a budúce parlamentné voľby smutnou možnosťou.

Taký politik ako Igor Matovič sa tu ešte nenarodil

16.12.2021

Igora Matoviča sledujem od prvej chvíle ako sa zjavil na našej politickej scéne. Počas svojho desaťročného pôsobenia v najvyššej politike priniesol celý rad originálnych nápadov, priviedol na scénu celý rad významných osobností. Jeden poslanec vedel napríklad pri skladaní poslaneckého sľubu zahrať poslancom pekne na fujare a ešte k tomu aj v slovenskom národnom [...]

V utorok obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a polícia vôbec nezasiahla

19.11.2021

V utorok večer obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a odvysielali filmový dokument Lovci mikróbov. S manželkou sme si po vzhliadnutí niekoľkých pripomenutí povedali, že to bude asi nejaká Covid propaganda, ale vraveli sme si, že nezaškodí, vypočuť si aj názory druhej strany. Filmový dokument sa tváril spočiatku veľmi nevinne. Príjemným a pútavým [...]

Igor Matovič zachráni občanov pred koronou aj keby ho mali potom za to ukrižovať ako Ježiša Krista

29.10.2020

V tomto blogu kde tu prezradím nejaké tajomstvo, možno aj veľké. A nie je vylúčené, že nejaké dôležité tajomstvo neosvetlím vôbec. Tak to už niekedy chodí. Zvlášť, keď nám hrozí zo všadiaľ korona. Okrem toho, že nám Covid utešene ohrozuje naše zdravie, celkom slušne rozvrátil aj našu spoločnosť. Tridsať percent obyvateľov serie na opatrenia – [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

jabrezina

Tak si myslím ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 261711x
Priemerná čítanosť článkov: 6543x

Autor blogu