Založ si blog

Marian Kotleba a nábor voličov pre jeho stranu v RTVS v priamom prenose

V nedeľu večer som si po dlhšej dobe pozrel správy RTVS. A veru som neoľutoval. Takú zmes vyváženého spravodajstva / hovorím o domácej scéne / som už dávno nevidel. Obzvlášť ma to zaujalo na pozadí najdôležitejšej správy posledných dní – NAKA začala vyšetrovať Roberta Fica za jeho výroky na margo prehratého súdu poslanca Mazureka. Vraj to čo povedal Mazurek, si doma myslí väčšina občanov Slovenska.

 

Demokratické médiá – a iné u nás ako vieme hádam ani nemáme -, demokratickí politici a čo ja viem kto ešte, okamžite reagovali na skutočnosť, že predseda najsilnejšej politickej strany SMER a bývalý premiér obhajuje rasistické výroky člena extrémistickej strany. Popredný politický analytik, a jeden z možných budúcich premiérov z radov pravicovej demokratickej opozície, Igor Matovič, pridal ďalšiu z nekonečnej  série svojich múdrostí. Vraj sa tak už Fico pripravuje na budúcu povolebnú spoluprácu s Kotlebom a jeho stranou. Nuž nečudo, že sa vystrašil, aj ináč veru nebojácny premiér Pelegríny a chystá sa s ním si o tejto dôležitej téme pohovoriť.

 

Poslanec Dostál, či nejaký jeho demokratický kolega, hneď podal na Roberta Fica trestné oznámenie.

To som si vydýchol. O osud demokracie sa na Slovensku naozaj nemusím báť.

 

Za takúto náročnú prácu našim poslancom rád vysolím 4500 EUR mesačne.

 

Zvlášť, keď mi napriek môjmu vysokoškolskému a inému vzdelaniu, dlhoročnej praxi a akým takým aj životným skúsenostiam, vôbec nie je jasné, v čom spočíva propagácia  rasizmu vo výroku, že toto si doma myslí väčšina obyvateľov Slovenska.

 

Našťastie tu máme NAKA, ktorá mi to onedlho vysvetlí.

 

NAKA sa hneď usilovne pustila do práce a začala nebezpečné výroky Roberta Fica vyšetrovať.

 

A tak netrpezlivo očakávam na výsledky vyšetrovania – ak mi ich predtým nepovie v Denníku N Monika Tódová.

 

Čo sa zo správy asi dozvieme:

 

Fico má pravdu. Naozaj si niečo podobné myslí väčšina obyvateľov Slovenska. Alebo:

 

Fico klame. Nemyslí si to väčšina obyvateľov Slovenska. Alebo:

 

Fico klame. Myslia si to len voliči Kotlebu.

 

Možno sú ešte aj ďalšie alternatívy, ale nechce sa mi nad nimi rozmýšľať. Predsa len som slabšie platený ako zamestnanci NAKA.

 

Nech teda príslušné orgány nezávisle vyšetrujú a vyšetrujú a vyšetrujú.

 

Vráťme sa mi radšej ku náboru voličov pre Kotlebu v  RTVS v hlavných správach.

 

Začalo to celkom nenápadne. V južných okresoch Dunajská Streda a Šamorín vraj nemajú slovenské deti v niektorých obciach možnosť navštevovať  základnú školu s vyučovacím jazykom slovenským, ani materskú školu. Napriek tomu, že tam žije takýchto detí 150 – 200. Vznikla tam dokonca miestna iniciatíva, ktorá za otvorenie takejto školy pre slovenské deti už roky bojuje. Vraj už vybojovali akýsi predbežný prísľub aj od vlády, aj od VUC.

 

Vraj v existujúcich poloprázdnych budovách miestne samosprávy nie sú ochotné zriadiť ani len slovenské triedy.

 

Vraj by si mali rodičia, alebo aspoň ich slovenské deti, vybaviť trvalý pobyt niekde inde. Potom by to bolo možné v inej škole. / napríklad aj u nás, v Martine. Pod oknami  Matice slovenskej by sme nejaké slovenské deti hádam prijali, ale to je len môj návrh. So samosprávou som to ešte neprejednal /

 

Ponúkli im tiež školu vo vzdialenosti 37 km od ich bydliska a navyše sa tam  vraj musí ísť  ešte kompou. A tá vraj niekedy nepremáva. Ale to ja neviem posúdiť. To by musela povedať naša najväčšia kompistka Veronika Remišová, jednotka na kandidátke OĽANO, teraz už jednotka či dvojka, alebo čo to vlastne je, v Kiskovej strane Za ľudí. / keď svoju stranu bývalý prezident  konečne verejne ohlásil, úprimne som sa potešil. Už som sa celkom bál za koho by asi tak on mohol byť. Je Za ľudí. A tak je správne. Politici by mali byť za ľudí./  Kto vie kde Veroniku Remišovú  jej pevná hodnotová orientácia – boj proti korupcii – do volieb a potom ešte po nich zaveje.

 

Ešte  je tu tretia možnosť. Že by slovenské deti na južnom Slovensku chodili jednoducho do maďarských škôl. Veď čo je na tom zlé. Však aj naši starí a prastarí rodičia do takých chodili a neubudlo z nich. Ale to je len môj návrh. S mamičkami z iniciatívy som ho ešte neprejednal.

 

Ale svitá na krajšie zajtrajšky. Poslanci v obci Macovo vraj súhlasili, že tu môže byť zriadená škola aj dve triedy materskej školy pre obvod asi siedmych obcí.

 

Len ešte nie je jasné, koľko to bude stáť.

A začiatok stavebných prác je vraj v nedohľadne. Ale držím iniciatíve aj deťom palce. Ak Pán Boh dá a motyka strelí, možno si dnešné deti raz urobia v slovenskej škole aspoň rozlúčkový večierok pri ukončení základnej školy. V tom im Pán Boh pomáhaj, keď už na nich každý kašle.

 

Ale druhá reportáž bola z iného cesta. Rozvoniavalo až do našej obývačky a optimisticky pretekalo misu v ktorej bolo umiesené.

 

V Dobšinej otvorili novú materskú školu a bude slúžiť hlavne rómskym deťom, lebo stará škôlka už nevyhovovala.

 

Okrem toho v Dobšinej zrušili 80 chatrčí a pre Rómov začali s výstavbou štandardných bytov. Zopár nových panelákov tam už utešene stálo.

 

V inej peknej škôlke majú problém. Pre sedemnásť, slovom sedemnásť, rómskych detí potrebujú asistenta, lebo deti nevedia po slovensky.

 

Tak je to vraj aj v škôlkach v Košiciach, a ešte kto vie kde.

 

Vraj je to vážny problém a treba ho riešiť. A už sa aj rieši. Vznikol projekt To dá rozum. Jeho analytička tam múdro rozprávala, že sa na to z fondov EU vyčlenilo 55 mil. EUR. Škôlky a školy si už môžu dávať žiadosti. Ale vraj to nie je systémové riešenie. Keď sa peniaze z fondov minú, zase budú chýbať peniaze na platy asistentov. Múdro hovorí pani analytička z projektu To dá rozum. Navrhujem, aby sa dalo do Ústavy SR, že na veky vekov to bude štát projektu To dá rozum platiť a oni budú môcť vyvíjať svoju bohumilú vznešenú činnosť. To by bolo systémové riešenie. To dá predsa rozum. No nie?

 

Nuž nevešajme hlavu. Ako vidieť, nie je všetko také čierne, ako nám to ukazujú v správach. Alebo ako nám to vravia nejaké nezodpovedné živly z neznámej iniciatívy ženičiek z južného Slovenska.

 

Veľmi pekne o tom hovoril aj splnomocnenec vlády pre riešenie rómskej otázky , alebo tak nejak sa to volalo. Ináč, mladý, sympatický politik Most Híd. Už som ho viac krát videl v televízii. Možno budúci Béla Bugár. V záplave jeho múdrych rečí som si nezapamätal presne meno tejto vznešenej a potrebnej funkcie.

 

Vravel niečo o tom, že už v prvých rokoch vieme podchytiť …. ako to je dôležité už v tomto útlom veku …. atď, atď. Nejdem kaziť filozofickú hĺbku jeho múdrych slov mojim amatérskym prerozprávaním. Milý čitateľ, dosaď si sem to najmúdrejšie, čo ťa napadne a potom to ešte vynásob sedemnástimi a aj tak to nebude ešte úplne ono. Ale pre názornosť to postačí.

 

Že tam nepadlo ani slovo o podchytení … o útlom veku … o deťoch nejakých bielych slovenských gádžov z južného Slovenska, je len detail. Dúfam, že som sa teraz nedotkol Rómov, to by ma mrzelo. Ale veď oni to sa mi o nás hovoria, že sme gádžovia.

 

A že som sa možno dotkol nás, slovenských gádžov?  To mi je tak tri tri. Za to ma nikto v demokratických médiách nevykričí, mimovládky  nepovláčia moje meno na svojich odvážnych statusoch a mladí FB priatelia to nebudú do nekonečna odvážne zdieľať na svojich stránkach.  Politik Dostál ma neudá kriminálnej agentúre.

 

Veď aj bývalá, a dnes už konečne aj ,vyhasínajúca ikona pravicovej politiky Magda Vášáryová, ktorá do konca dva krát kandidovala na prezidentku republiky a veľa nechýbalo / stačilo vyhrať voľby / a mohla nás už vtedy zachrániť, pred niekoľkými rokmi v českej televízii odvážne vystúpila a tvrdila, že Slováci sú národ, pre ktorý je viac zatúlaný pes, alebo mačka, ako trpiaci Arab či moslim utekajúci pred vojnou.

 

A nikto na ňu nepodal trestné oznámenie či náhodou tento výrok nespĺňa skutkovú podstatu trestného činu ohovárania a znevažovania slovenského národa, či to nie je prejav rasizmu.

 

Ale aspoň, že ona je lepšia ako my, obyčajní Slováci. Ona doma či na chalupe iste nechová nejakého zachráneného zatúlaného psa či mačku, ale vzorne sa stará o rodinu zbedačených arabských migrantov.

 

Magda Vášáryová nakoniec voľby nevyhrala. Nevadí. Aspoň, že ich  teraz vyhrala Zuzana Čaputová.

 

Bude nás musieť zachrániť ona.

 

Pani Magda je dnes predsedníčkou Živeny. Nedávno usporiadala pani Magda a Živena v Bratislave v SND veľkolepé oslavy 150. výročia založenia tejto kedysi významnej a dôležitej organizácie v Turčianskom Svätom Martine, kde aj celý čas Živena pôsobila a odtiaľ organizovala svoju spolkovú činnosť po celom Slovensku. Ale aby som nebodaj nekrivdil, aj v Martine pri tej príležitosti nejaká dobrá duša povedala pár viet o Živene.

Kto vie či sa významné osobnosti Živeny neobracajú v hrobe a nečudujú sa nad márnym bojom iniciatívy žien z južného Slovenska za to, aby sa v roku 2019 mohli ich deti učiť na slovenskej základnej škole po slovensky.

 

 

Skončili správy a ja som márne hľadal v titulkoch, či v nasledujúcej reklame, informáciu, že správy sponzoroval a prináša nám ich Marián Kotleba a jeho strana.

 

Ale ak toto PR svojej strany nefinancoval Kotleba, ak sme to platili my všetci cez rozpočet verejnoprávnej televízie, potom je Kotleba múdrejší a šikovnejší než som si myslel. Potom ho fakt netreba podceňovať.

 

Alebo to nebolo PR extrémistických Kotlebovcov, ale obyčajná každodenná realita nášho utešeného Slovenska. Realita, ktorú platíme zo svojich daní a vykonanej práce, realita, za vytváranie ktorej  platíme našim politikom prachy o akých sa nám občanom ani nesníva.

 

A teraz som už tak popletený, že už naozaj za Boha neviem na koho mám podať trestné oznámenie.

 

Toľko  je tých námetov  ….

 

 

 

 

 

 

 

 

Taký politik ako Igor Matovič sa tu ešte nenarodil

16.12.2021

Igora Matoviča sledujem od prvej chvíle ako sa zjavil na našej politickej scéne. Počas svojho desaťročného pôsobenia v najvyššej politike priniesol celý rad originálnych nápadov, priviedol na scénu celý rad významných osobností. Jeden poslanec vedel napríklad pri skladaní poslaneckého sľubu zahrať poslancom pekne na fujare a ešte k tomu aj v slovenskom národnom [...]

V utorok obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a polícia vôbec nezasiahla

19.11.2021

V utorok večer obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a odvysielali filmový dokument Lovci mikróbov. S manželkou sme si po vzhliadnutí niekoľkých pripomenutí povedali, že to bude asi nejaká Covid propaganda, ale vraveli sme si, že nezaškodí, vypočuť si aj názory druhej strany. Filmový dokument sa tváril spočiatku veľmi nevinne. Príjemným a pútavým [...]

Igor Matovič zachráni občanov pred koronou aj keby ho mali potom za to ukrižovať ako Ježiša Krista

29.10.2020

V tomto blogu kde tu prezradím nejaké tajomstvo, možno aj veľké. A nie je vylúčené, že nejaké dôležité tajomstvo neosvetlím vôbec. Tak to už niekedy chodí. Zvlášť, keď nám hrozí zo všadiaľ korona. Okrem toho, že nám Covid utešene ohrozuje naše zdravie, celkom slušne rozvrátil aj našu spoločnosť. Tridsať percent obyvateľov serie na opatrenia – [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

jabrezina

Tak si myslím ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 261973x
Priemerná čítanosť článkov: 6549x

Autor blogu