Založ si blog

Platforma Za slušné Slovensko a môj otvorený list

Ahoj Pavel,

 

srdečne ťa pozdravujem.

 

V poslednej dobe mi chodia od teba z FB pravidelne rôzne informácie. Bohužiaľ, v súčasnosti  temer nič o tebe a vašom divadle, či prípadne o opustených, ale aj týraných zvieratách, ktoré ťa ešte nedávno tak trápili, ale všetko je o politike a mítingoch za slušnosť.

 

Ak dovolíš, jeden môj čisto osobný postreh.

 

Ak už sa chceš venovať politike, mal by si ju aj sledovať, a to pozorne, sústavne a do hĺbky.  Inak sa ti ľahko môže stať, že si o pár rokov nebudeš “ vedieť “ spomenúť čo si vravel pred rokmi a na čom si sa nevedomky podieľal.

 

So zhrozením a odporom sťahuješ a ďalej posielaš linky o nehoráznom kradnutí talianskej mafie na východnom Slovensku, koľko miliónov EUR dostali z Eurofondov.

Pritom o tom vieš len to, čo si prebral, možno aj to len povrchne, z článku Vagoviča, ktorý si prebral.

Nemáš ani poňatie o čo tu ide. Vy v divadle si žiadate o podporu z fondu umenia na nejaký projekt, musíte ho zdôvodniť, odborná komisia ho posudzuje. A možno, ak máte šťastie a komisia usúdi, že je dobrý a užitočný, dostanete peniaze. O rok to musíte zase celé zopakovať na iný projekt.

V poľnohospodárstve je to ale úplne inak. Tam ti stačí vlastníctvo pôdy, jej obrábanie, vlastníctvo hospodárskych zvierat, ktoré nenecháš v zime od hladu a zimy vydochnúť, keďže ti prinášajú zisk a dotácie, a si za vodou. Dostaneš dotácie každý rok. Nikto neskúma či sú tvoje kravy či ovce dosť dobré, aký je ich prínos pre celú spoločnosť, či nebodaj sú o niečo lepšie ako susedove. Stačí, že ich máš. A to nevymyslel zlý Fico a jeho mafia, to vymyslela skvelá Európska únia a jej byrokrati. Ako to deformuje poľnohospodárstvo, aké sa pritom otvárajú možnosti chrapúnskych, možno až kriminálnych podvodov, ako to často poškodzuje práve tie najlepšie farmy a družstvá, napíšem možno niekedy nabudúce.

Takže hnusná talianska mafia nedostáva o nič viac ako ktokoľvek iný v tomto biznise, kto má rovnakú rozlohu pôdy a rovnaký počet kusov hospodárskych zvierat.

Predpokladám, že tento rok, ak sa nestane nejaký zázrak, dostanú ich farmy dotácie opäť, napriek vašim protestom. Tak to jednoducho je.

 

Milý Pavel, nevyčítam ti, že o tom nič nevieš, máš dosť iných starostí. Ale, na druhej strane, keď za niečo a proti niečomu štrajkuješ, niečo by si hádam o tom mohol vedieť. O to viac, ak už nepôjde len o pár zhromaždení, ale o novo vzniknutú platformu Za slušné Slovensko, ktorú Hríb a spol s takým nadšením už vítajú.

Že ani v tejto platforme a s týmito osobnosťami v čele sa spolu nestretneme, je úplne jasné.

Horšie je, že ani novinár Vagovič o tomto rozdeľovaní fondov nič nevie, alebo ak áno, potom vedome klame. Z jeho článku má hodnotu len štatistika dotácií, ktorú mu poskytlo ministerstvo zlej Ficovej vlády. To čo napísal on, nemá hodnotu žiadnu. Za takúto povrchnú prácu v dobrých firmách vyhadzujú ľudí rovno na úrad práce. V novinách ich však oslavujeme titulmi investigatívny novinár, renomovaný novinár, a neviem ako ešte pekne sa vedia novinári medzi sebou verejne pochvaľovať a pozývame ich ku Štefanovi Hríbovi Pod lampu aby priniesli ďalšie, pre národ a spoločnosť dôležité posolstvo. Aby tam vášnivo, ale pritom kultúrne a slušne diskutovali o tom, že jeden je múdry, druhý múdrejší a ten tretí, strašne ale strašne múdry. A ešte sedia pre istotu v kruhu, aby nebolo hneď jasné, kto je prvý, kto druhý a kto ten strašne, ale strašne múdry. Ale Pod lampou to nevadí, za roky sme si už zvykli. A navyše, veď to nie je humoristická relácia.

 

Samozrejme to nič menení na veci, že tebe a ostatným bojovníkom za slušnosť v politike a v tomto štáte prajem  pekné počasie, aby ste zbytočne nezmokli či nezmrzli pri svojich pokojných demonštráciách. My s s manželkou budeme sedieť doma v teple, lebo tieto akcie odmietame a nezaujímajú nás. Budeme sa venovať užitočnejším veciam.

 

Ak budeš mať chvíľku voľna na námestí, skús sa zamyslieť nad tým, prečo tam nie sú aj ľudia ako my, ktorých predsa roky poznáš – s čistým štítom a rukami nepošpinenými žiadnymi tunelmi, s celkom slušnými pracovným postavením. My ťa predsa len tak ľahko neoblbneme pekným článkom.

 

Nikdy som nevolil Smer, a Mečiara dokonca ani vtedy, keď ho volili a tlačili na vrchol neskorší bojovníci za demokraciu. Samozrejme, dnes si to už nepamätajú. / to len tak na okraj, aby si náhodou nenašiel rýchlu a jednoduchú odpoveď . /

 

 

Jeho excelencia, najlepší prezident, akého sme kedy mali a mať budeme, prijal zástupcov asi 100 tis. ľudí, ktorí štrajkujú za slušný štát. Koľko je nás, ktorí o slušnom štáte ani netušíme a možno ho ani nechceme / odrátaj si do 5 miliónov, celý ten zvyšok tam odmietol ísť / a kedy si vypočuje nás jeho excelencia?

 

Spomínam na zlaté časy, keď nás štvala politika a politici a bola nádej na zlepšenie. Dnes je to už tak zbabrané, že človeka štvú aj tí, ktorí sú proti politikom. To nikdy nebolo!!! Tomuto sa, myslím, hovorí kríza hodnôt.

 

A politici, rovnako koaliční ako opoziční, sa od radosti spíjajú do nemoty. Námestie im vyslalo jasnú správu – nebojte sa, nič a nikdy sa vám nestane. Nás opije rožkom hocijaký truľo z tribúny.

 

 

 

Alebo si pozri ďalší super link. Organizátori podujatí, zástupcovia slušnej verejnosti na prijatí u jeho excelencie pána prezidenta. Neviem či som sa viac  bavil, alebo bol viac zdesený. Tieto štrajky sú podľa nášho pána prezidenta a novinárov ako tie v novembri, ich ďalšie pokračovanie, či nebodaj dokončenie. Ja na rozdiel od neho, som na novembrových udalostiach v 89 roku bol od prvej chvíle a pamätám si ich vďaka svojej dobrej pamäti skvele. Takéto „osobnosti“ ako dnes, neriadili tribúny a pochody hádam ani v poslednej hornej dolnej so 100 obyvateľmi, včítane psov a mačiek. Od okresného mesta vyššie boli na tribúnach už  úplne iné osobnosti s úplne inými názormi – veď len to doslovné opakovanie slov súdruha vedúceho štrajkovej iniciatívy ďalšou sympatickou dievčinou s mandľovými očami  bolo úchvatné. O životných skúsenostiach, vedomostiach vtedajších vodcov niečo povedať, to by bolo hádam aj nefér voči týmto súčasným ?

 

/ ináč, zapamätaj si ich mená. V budúcich voľbách budú na kandidátke OĽANO, alebo inej novej demokratickej strany . Ak sa im viac nezapáči mlátiť prázdnu slamu v mimovládkach či neziskovkách. A či sa dá mlátiť prázdna slama zadarmo a tak, aby pri tom človek neumrel od hladu, napíšem niekedy na budúce /

 

Tieto, a možno nie náhodné porovnania a chválospevy už pokladám za útok na samotné hodnoty novembra, snahu celú nežnú revolúciu bagatelizovať a nivelizovať. Toto už je jasné posolstvo – takto nejako to bolo v novembri!!!  –   jednoduchá odpoveď na zložité otázky sa už vynára v hmlách. Asi preto Milan Kňažko poďakoval mladým a vraj musia dokončiť to, čo začali ich otcovia .

 

A dozvedel som sa tiež v ich nezabudnuteľnom vystúpení, že vraj naše zlaté deti, vodcovia pochodov a mítingov, striktne odmietajú všetky ponuky politikov o spoluprácu.

 

A prečo by aj mali s politikmi spolupracovať? Veď oni ich zbožné priania vychovať z národa slušne štrajkujúce nemysliace stádo napĺňajú do poslednej bodky, oni pripravujú národ na to, aby aj budúce a všetky ďalšie voľby dopadli zle.

 

V každom prípade želám tebe aj všetkým bojovníkom za slušný štát, ja neslušný človek, v piatok pekné počasie a všetko dobré. Nech zvíťazíte, nech sa Svet zdravia, na ktorý si tak nadával pri jednom z našich stretnutí, keď si mal starosti so svojou ťažko chorou matkou a na vlastnej koži si pocítil, ako sa zlepšili zdravotnícke služby len čo sa nemocnice u vás na východe sprivatizovali, nech sa tento Svet zdravia rozšíri z chudobného východu, kde mala Penta pri privatizácii malú konkurenciu, aj po zvyšku Slovenska.

 

Nech Jurinové, s jej vzdelaním učiteľky a praxou pri zháňaní inzercie do Matovičovho Oravska, nech ona a jej podobné skvosty opozície obsadia nielen žilinskú VUC, ale aj celé Slovensko, vládu a všetky ministerstvá. Nech Veronika Remišová, táto nová nádej pravice, viď skvelá debata, nie humoristická, v demokratickej tlači, vyhrá budúce prezidentské voľby.

 

Tak nám Pán Boh pomáhaj.

 

 

 

P.S.

 

Milý Pavel,

 

dúfam, že ťa môj list nenahnevá. Mohol som ti ho napísať aj na FB verejne, ale tam by to bol odo mňa verejný útok na nášho rodinného priateľa a dobrého človeka a každý by si ho mohol prečítať. A útočiť na teba, to mi naozaj ku šťastiu nechýba. Mimochodom, koľko je podľa teba ľudí, ktorí na FB necítia potrebu svojim kamarátom hovoriť niečo podobné o pochodoch za slušnosť rovnako ako ja tebe. Ale nadšenci slušnosti krížom krážom lajkujú, preberajú a rozmnožujú všetky tie hlbokomyseľné myšlienky a články. A tak vzniká optický dojem obrovskej sily. Čo na tom, že od teba to majú všetci tvoji FB priatelia, a od nich zase ich priatelia. Dostal som to aj ja, odo mňa  to mohli mať moji priatelia a od nich zase ich priatelia. Že sa tieto linky vzájomne prekrývajú cez spoločných priateľov, že sú duplicitné, triplicitné … mnohokrát zmnožené, asi nie je dôležité.

 

Nuž, potom sa nečudujme, že sa vraj celé Slovensko búri, že je zdesené zo súčasnej situácie.

 

Nie je aj toto jeden obrovský virtuálny, ale zato demokratický podvod?!

 

A je v poriadku, aby sme aj my kričali na niekoho, že je podvodník a zlodej, lebo kradne cez politiku?!

A my pritom sami nehorázne klameme ešte ani nie sme v politike! Ešte ani nemáme možnosť rozdeľovať štátne zákazky a eurofondy svojim politickým sponzorom, priateľom, známym či dokonca talianskej mafii.

 

Polepšíme sa, keď tú možnosť dostaneme? Prestaneme vtedy už klamať?

Alebo zrazu, po prežutí mizerných povrchných článkov v novinách a ešte mizernejších prejavov na tribúnach, zrazu zmúdrieme?

 

Tomuto mám veriť po 40 rokoch úspešnej praxe v riadiacich a manažérskych funkciách, po niekoľkých napísaných knihách? / nevravím, že sú dokonalé, ale predsa len, akú takú schopnosť samostatného myslenia som v nich určite prejavil /, naozaj tomuto mám veriť? Tak to ani náhodou. Nikdy v živote som sa s niečím podobným nestretol.

 

 

Že som túto FB lavínu ja zastavil a nikam ďalej nepreposlal, je môj malý príspevok k normálnosti tejto krajiny. / to nie je chválenie, to je realistické vyjadrenie mojej možnosti niečo konkrétne urobiť, či nebodaj zmeniť. Teda temer nič. Také sú dnes pravidlá demokracie. Kto má v rukách médiá, ten má v rukách aj moc.  /

 

Virtuálna realita, to je to v čom dnes žijeme. Sme neschopní žiť normálne životy, nevieme sa baviť s kamarátom v krčme. Keď na podnikovej akcii zamestnancov ostane pri stole jedna pekná, mladá sympatická žena, lebo druhé dve odišli na WC, tak sa rýchlo ostatní mladí chlapi po jednom vytratia, lebo nevedia zo seba vysúkať jednu normálnu vetu. Kaviarne sú preplnené mladými ľuďmi, ktorí celý čas čumia do svojich mobilov a sledujú čo im zase napísal ich FB priateľ, zatiaľ čo živému priateľovi nepovedia ani vetu a po hodine slušne zaplatia a uvoľnia miesto iným dvom nemým priateľom.

 

A potom konečne prídu nejaké úžasné štrajky za slušnosť, za multikultúrnu Európu, alebo naopak, proti migrantom, alebo za práva homosexuálov na rodinu a adopciu detí, hoci homosexuáli majú úplne iné starosti a deti si tu chcú adoptovať tak asi štyri lesbičky na milión obyvateľov. Konečne sa niečo deje, konečne príde možnosť za niečo bojovať, prejaviť svoju odvahu, ako to povedal jeden z nebojácnych štrajkujúcich. O akej odvahe to hovoril a prečo ho ukázali aj v TV správach, dodnes nechápem. Ba predsa. Zlý Fico. Zabudol som. Kvôli Kaliňákovi sa asi bojíme ísť aj na ulicu. A to milé, štrajkujúce dieťa s nápisom na hrudi – aj deti v škôlke vedia, že sa klamať a kradnúť nesmie. Nedá mi, aby som nedodal – aj deti v škôlke, milí odvážni rodičia, bojovníci za slušnosť, vedia, že nevedia písať.

 

 

Politici všetkých krajín a ich globalistickí sponzori a „filantropi“ sa už dávno proti nám občanom spojili. To nie je nič nové. Nové je len to, že im v tom s úsmevom a nadšením pomáhame na námestiach a v kaviarňach. Goebbels a komunistickí pohlavári ronia v hroboch slzy. O takomto úspechu propagandy sa im ani nesnilo.

 

Všetko dobré a pekné dni ti prajem.

 

Ak sa ti bude chcieť, napíš, ak sa ti bude chcieť, nahnevaj sa, alebo si pomysli, že som hlúpy.. O jedného blbca viac alebo menej v tejto krajine prekvitajúcej múdrosti nás určite nezabije.

Taký politik ako Igor Matovič sa tu ešte nenarodil

16.12.2021

Igora Matoviča sledujem od prvej chvíle ako sa zjavil na našej politickej scéne. Počas svojho desaťročného pôsobenia v najvyššej politike priniesol celý rad originálnych nápadov, priviedol na scénu celý rad významných osobností. Jeden poslanec vedel napríklad pri skladaní poslaneckého sľubu zahrať poslancom pekne na fujare a ešte k tomu aj v slovenskom národnom [...]

V utorok obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a polícia vôbec nezasiahla

19.11.2021

V utorok večer obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a odvysielali filmový dokument Lovci mikróbov. S manželkou sme si po vzhliadnutí niekoľkých pripomenutí povedali, že to bude asi nejaká Covid propaganda, ale vraveli sme si, že nezaškodí, vypočuť si aj názory druhej strany. Filmový dokument sa tváril spočiatku veľmi nevinne. Príjemným a pútavým [...]

Igor Matovič zachráni občanov pred koronou aj keby ho mali potom za to ukrižovať ako Ježiša Krista

29.10.2020

V tomto blogu kde tu prezradím nejaké tajomstvo, možno aj veľké. A nie je vylúčené, že nejaké dôležité tajomstvo neosvetlím vôbec. Tak to už niekedy chodí. Zvlášť, keď nám hrozí zo všadiaľ korona. Okrem toho, že nám Covid utešene ohrozuje naše zdravie, celkom slušne rozvrátil aj našu spoločnosť. Tridsať percent obyvateľov serie na opatrenia – [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

jabrezina

Tak si myslím ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 261967x
Priemerná čítanosť článkov: 6549x

Autor blogu