Založ si blog

Zbrojiť nám treba, priatelia. Zbrojiť. Na večné časy a nikdy inak.

Ráno som sa zobudil obliaty studeným potom. Vojská agresívneho Ruska, ktoré je najväčšou hrozbou mieru v západnej a strednej Európe,  práve prekročili hranice Slovenska a zaútočili na Európsku úniu.

 

Rýchlo som sa osprchoval a až pri  dobrej rannej káve s výhľadom do našej záhrady presvietenej krásnym, predčasne letným slnečným dňom som sa konečne zbavil zdrvujúceho strachu. To mám z toho, že čítam konšpiračné zdroje – TASR a konšpiračné médiá – Pravdu.

 

Rusko investovalo do svojej armády v minulom roku neuveriteľných  66,3 miliardy dolárov.  Každý jeden deň, včítane sviatkov, štátnych aj tých kresťanských, vynaložil zlý Putin a jeho režim denne v priemere nekresťanských 181,6 milióna dolárov na zbrojenie, zatiaľ čo polovica rozvojového sveta hladuje. Taká je odvrátená, pravá tvár jeho režimu, taká je odvrátená tvár Ruska. Chodiť po konferenciách rôznych zoskupení štátov Južnej Ameriky, Afriky a Ázie a mudrovať nad ich zlým postavením, ktoré je dedičstvom zlého kolonializmu, mudrovať o mierovej politike a pritom byť až po zuby ozbrojený a ohrozovať každého, kto je na dostrel balistickej rakety.

 

Presne v tom istom roku investovali USA do zbrojenia 610 miliárd dolárov, čo je tretina celosvetovej úrovne a 2,7-krát viac ako druhá Čína a 9,2 – krát viac ako Rusko. Tento rok počítajú s rozpočtom 700 miliárd dolárov. Len tak je možné zabezpečiť svetový mier a odvrátiť hrozbu rozpínavého Ruska, ktoré má v génoch vrodený pocit krivdy, že okrem niekoľkých miestnych regionálnych konfliktov, či bratskej pomoci – napríklad Maďarsko, Československo, Afganistan za čias Sovietskeho zväzu, ešte nerozpútalo žiadnu významnejšiu vojnu svetového významu, o svetovej ani nehovoriac. Tento pocit krivdy je hlboko zapísaný v tvári každého Rusa.

Vojenské výdavky všetkých 29 krajín NATO predstavovali v roku 2017 len približne 900 miliárd dolárov čo je 13,6 – krát viac ako Rusko. Je to zároveň 52 percent celkovej globálnej sumy výdavkov na zbrojenie, ktorá  dosiahla 1,739 bilióna dolárov.

Vyzývam preto vládu Slovenskej republiky a členské štáty NATO aby skoncovali so svojou nezodpovednou politikou, hraničiacou s anarchistickým pacifizmom a začali konečne poriadne zbrojiť, aby som sa nebudil vystrašený hrozbou vojenskej anexie zo strany Ruska.

Vyzývam vládu Slovenskej republiky, aby prestala ohrozovať šťastnú budúcnosť našich detí a ich detí a ich detí a zvýšila výdavky na zbrojenie. Pretože len tieto výdavky sú skutočnými výdavkami do našej šťastnej budúcnosti. Nehovoriac o blahodárnom vplyve na rast zamestnanosti a životnej úrovne našich občanov… Minimálne v armáde a zbrojnom priemysle určite.

Vyzývam Róberta Fica a iných politických dobrodruhov, vyzývam odbory, aby šli do čerta aj so svojimi nezodpovednými návrhmi na ústavné zastropovanie veku odchodu do dôchodku.

Dôchodcovia môžu kľudne pracovať aj do smrti. Čo tam po nich. Keď sa im nepáči, môžu ísť po 40 rokoch práce kľudne štrajkovať. Nech si trebárs založia revolučnú platformu – za slušnú spoločnosť bez dôchodcov.

Zbrojiť nám treba, priatelia. Zbrojiť. Na večné časy a nikdy inak.

To je jediná cesta k mieru a k blahobytu.

Tak nám Pán Boh pomáhaj.

/ údaje citované podľa Globálne výdavky na armádu vzrástli: Prví sú Američania, Rusi vlani minuli menej. Zdroj Pravda, TASR /

Taký politik ako Igor Matovič sa tu ešte nenarodil

16.12.2021

Igora Matoviča sledujem od prvej chvíle ako sa zjavil na našej politickej scéne. Počas svojho desaťročného pôsobenia v najvyššej politike priniesol celý rad originálnych nápadov, priviedol na scénu celý rad významných osobností. Jeden poslanec vedel napríklad pri skladaní poslaneckého sľubu zahrať poslancom pekne na fujare a ešte k tomu aj v slovenskom národnom [...]

V utorok obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a polícia vôbec nezasiahla

19.11.2021

V utorok večer obsadili antivaxeri z vedeckých kruhov vysielanie ČTV 2 a odvysielali filmový dokument Lovci mikróbov. S manželkou sme si po vzhliadnutí niekoľkých pripomenutí povedali, že to bude asi nejaká Covid propaganda, ale vraveli sme si, že nezaškodí, vypočuť si aj názory druhej strany. Filmový dokument sa tváril spočiatku veľmi nevinne. Príjemným a pútavým [...]

Igor Matovič zachráni občanov pred koronou aj keby ho mali potom za to ukrižovať ako Ježiša Krista

29.10.2020

V tomto blogu kde tu prezradím nejaké tajomstvo, možno aj veľké. A nie je vylúčené, že nejaké dôležité tajomstvo neosvetlím vôbec. Tak to už niekedy chodí. Zvlášť, keď nám hrozí zo všadiaľ korona. Okrem toho, že nám Covid utešene ohrozuje naše zdravie, celkom slušne rozvrátil aj našu spoločnosť. Tridsať percent obyvateľov serie na opatrenia – [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

jabrezina

Tak si myslím ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 261949x
Priemerná čítanosť článkov: 6549x

Autor blogu